maanantai 10. toukokuuta 2010


Kaikilla on varmasti joku hirveä askartelukokemus seurankunnan kerhosta tms., jossa munakennosta leikattuja kupposia piti maalaamalla ja liimaamalla "koristella" milloin mihinkin kammottavaan kötystykseen. Seuraavaksi esitän loistavan idean (joka on lähtöisin Country Livingin kierrätysaiheisista askarteluvinkeistä), jolla pääsette eroon munakennoaskartelun jättämistä traumoista. Joo-o, kyllä vain: maailman epäesteettisin askartelumateriaali (kuten tämä pulttibois-sketsikin todistaa) on viimeinkin löytänyt soman käyttötarkoituksen!

Ompelurasia


Tarvitset:
munakennon
servettilakkaa tai liimaa
kuumaliimaa
paperia, tapettia tai kangasta
pehmikettä (vaahtomuovi, styrox, vanu, kangassilppu, anything goes)
+ koristeluun mitä ikinä keksitkin (parhaus-pisteitä saat aina, kun käytät jotain, mitä sinulla on entuudestaan etkä osta uutta)

Tee siis näin:1. Tavalliset munakennot ovat somia valmiiksi. Minulla oli kuitenkin pahvinkeräysmateriaalin seassa ainostaan nämä Pirkan vapaan kanan munien kennot, joissa on ruma tarra päällä. Ehdottoman hyvä puoli näissä kennoissa on kuitenkin se, että kansi on tasainen, mikä mahdollistaa sekä sisäpuolen paremman hyödyntämisen että helpon ulkopuolen päällystämisen. Siispä tarra pois ja kivempaa materiaalia tilalle.

2. Jos käytössäsi on vain niukasti haluamaasi päällistä, tee oikeanmuotoinen "kaava" suttupaperille (esim. mainos) niin et varmasti tuhoa hyvää materiaaliasi kamppaillessasi munakennon kummallisten muotojen kanssa.

3. Jäljennä kaava oikeaan päälliseen. Jos kuvion kohdistuksella ei ole väliä, piirrä taustapuolelle. Itse olin valinnut raidallisen tapettinäytteen, joten piirsin rajat lyijykynällä oikealle puolelle (leikkaamisen jälkeen pienet lyijykynän jäljet voi kumittaa).

4. Kiinnitä joko liimalla tai servettilakalla. Servettilakan hyvä puoli on se, että lakkaa levitetään myös paperin päälle, jolloin pinnasta tulee kiiltävä ja kestävä. Liimauksen kuivuttua voit leikata reiät helposti munakennon reunoja pitkin. Reiät voi tietenkin tehdä etukäteenkin, jos on varma kohdistuksen onnistumisesta.5. Koristele. Tämän ekorasian nauhat ovat peräisin uusista vaatteista, kuten topeista, joissa on nykyisin lähes aina nauhan pätkät ripustamista varten. Nauhat täytyy kuitenkin saksia pois ennen käyttöä, ellei halua niiden vilkkuvan kainaloista. Minä saksin omani aina talteen. Kultaiset perhoset on kuviolävistäjän avulla leikattu suklaakääreestä. Naru on lahjapaketista.Ompelurasiassa saa olla reilusti kukkahattutäti-asennetta.
6. Tee sisäpuolelle muutama neulatyyny ja kiinnitä ne kuumaliimalla (tavallinenkin liima käy, vaikkei ole yhtä näppärä). Askartele kansipuolelle esim. pehmuste, johon voi neulojen lisäksi ripustaa vaikkapa sakset. Voit myös ommella pieniä pussukoita tai askarrella hauskoja kennon sopivia rasioita. Munakennon oivallisen muodon huomaat viimeistään silloin, kun asetat ompelulankasi kennoon pystyyn: täydellistä!Pieni pussukka kätkee sisäänsä napit.

Tein myös pienen version, jonka voin vaikka arpoa (ilman ompelutarvikkeita), jos kiinnostuneita löytyy. :)3 kommenttia:

AnneVee kirjoitti...

Joo, arpajaiset!

Mörri kirjoitti...

Joo, mulle palkinto!

Jenny kirjoitti...

Oo, teil onki Annen kaa tiukka kisa tästä :D

Lähetä kommentti