tiistai 28. syyskuuta 2010
... ja kuten laulun sanoissakin, niin tässäkin tapauksessa viinissä on muutakin.

Vietämme viikonloppuna minun syntymäpäiviäni sekä kihlajaisiamme, joten päätimme valmistaa kotiiviniä vieraiden juotavaksi. Kokeiluhenkisiä kun olemme, emme tehneet mitään kaupan tarjoamaa kotiviinipakkauksen mukaista viiniä, vaan päätimme olla hieman luovia.

Ostimme kuitenkin tällaisen pakkauksen, jotta saisimme kaikki tarvittavat aineet ja viinihiivan, mutta korvasimme sen kuivahedelmät omilla aineksillamme. Viimeiseltä kotireissultamme nimittäin mukaamme tarttui vanhempieni pihan pensaista muutama litraa marjoja, ja ajattelimmekin käyttää osaa näistä viinin pohjana. Tarkennettuna kyseessä oli mustaherukkaa, punaherukkaa sekä punaisia karviaisia. Pari litraa näitä, sekä muutaman omenan ja rusinoita, ja viinin marja/hedelmäosuus oli valmis. Kokeilunhalukkuus ilmeni tässä tapauksessa siinä, että laitoimme sekaan myös hieman minttua, maustepippureita ja kokonaisia parvekkeellamme kasvaneita chilejä. Tämän lisäksi puolet vedestä korvasimme alkuvaiheessa lakritsihaudukkeella. Yksityiskohtia hieman oikoen kolmen viikon työstön jälkeen viinimme on pullossa. Täten esittelen viinin Herkkä Sisu 2010!Maku viinissä on kirpsakan herukkainen, mutta kuitenkin pohjalla maistuu (joskin etäisesti) pehmeämpi hedelmäisyys, ja jokin määrittelemätön jota epäilen lakritsiuutteen aikaansaamaksi. Viini vaatisi vielä tarkempaa maistelua. Toivonkin, että sitä jää juhlistamme hieman yli, jotta voisin varastoida sitä. Parin kuukauden kypsyttelyn jälkeen viini saattaisi olla erittäin miellyttävääkin (vaikka ei se maku tälläkään hetkellä huono ole!).

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Noissa pulloissa tuo viini ei muutamaa kuukautta kauempaa säily. Valo tappaa värit aika nopeasti ja korkki päästää happea läpi kuin seula. Noh aina ei voi olla täydellinen.

Jenny kirjoitti...

Ei ole tarkoituskaan muutamaa kuukautta pitempään säilyttää. Eikä tietenkään säilytetä valossa, mut pimeessä ois ollu vähän vaikea kuvata...

Eikä korkkikaan kauheasti kyllä päästä mitään läpi, ollaan tehty simaa sun muuta samoihin pulloihin, eikä sieltä hiilidioksidikaan karannut.

Jenny kirjoitti...

Et kai sä kuvittele, et tos on korkkina pelkkä kangas :D

Anonyymi kirjoitti...

:D Kuka nyt niin idiootti on että luulee kangasta korkiksi? Esitin vain harmitukseni siitä, että kunnollisissa pulloissa viinikokeilu olisi ollut parempi, koska noissa lidlin appelsiinimehupulloissa ei vain yksinkertaisesti säily mikään happikammoinen tavara, ellei korkkeja kittaa kiinni.

alinore kirjoitti...

Herkkää ja sisukasta oli, kiitos kekkereistä! :)

Lähetä kommentti

Tässä blogissa

Sisustusta, tee se itse -projekteja, hyvää ruokaa ja herkkuja filosofian maisteri Jennyn ja biokemiaa opiskelevan Pasin kerrostalokolmiossa.

Kirjoittajat

Tunnisteet