maanantai 6. kesäkuuta 2011

Blogit ja sisustuslehdet ovat jo jonkin aikaa tulvineet viirejä. Resistenssini villitykseen kesti yllättävän pitkään, mutta sitten: häät. Olen nähnyt aivan liian monta kaunista viirinauhaa ollakseni askartelematta sellaisia itse. En ole lämmennyt ajatukselle, että viirejä olisi kaikkialla sisustuksessa, mutta juhlatunnelmaan ne sopivat ehdottoman hyvin. Ja ulkosalle. Nyt suorastaan harmittaa, etten voi esitellä ompelemiani viirinauhoja vielä vuoteen, koska en halua paljastaa häistämme liikaa etukäteen.

"Onneksi" viiriviiraukseni näkyy jo muuallakin...


Kaulakorun inspiraatio on lähtöisin täältä. Parantelin ohjetta käyttämällä silmukkapäisiä korupiikkejä: leikkasin ruudunmuotoisia kappaleita hansikasnahasta, asetin korupiikin keskelle, lisäsin liimaa ja painoin ruudun kolmionmalliseksi viiriksi korupiikkiä vasten. Näin viirit ovat tukevampia, kun ovat kaksinkerroin ja omassa "tangossaan". Sitten vain korupihdeillä piikin toiseenkin päähän silmukka ja yksittäisellä rinkulalla kiinni seuraavaan. Minulla tällaisia yksittäisiä rinkuloita eli jumpringsejä ei ollut, joten irrotin vanhasta ketjusta keskeltä renkaita yksitellen ja käytin loppuosan viirikorun ketjuksi, lukkokin kun oli jo valmiina :).

Valitsin viireihin Ranskan värit...tietenkin, sillä kultaseni osti 3-vuotispäivälahjaksi minulle Thomas Sabon hopeisen rannekorun, jonka ensimmäinen charmi oli kihlauspäivästämme muistuttava Eiffel. En omista juuri lainkaan hopeakoruja, joten piti tietysti heti nikkaroida sopiva kaulakoru. Nyt tarvitaan korvikset ;)!

1 kommenttia:

Morgan | Mrs. Priss kirjoitti...

Love the necklace!! I'll have to try making another one using your method. MUCH easier and neater looking!

Lähetä kommentti