tiistai 21. kesäkuuta 2011Minusta on sääli, ettei pöytäliinoja käytetä enää juuri koskaan missään. Niitä on myös vaikea löytää, ja ne ovat jostain syystä usein hirvittävän kalliita. Pöytäliinojen käyttö ruokapöydillä tekee myös sen, ettei liinoja näy kirpparilla muutoin kuin pysyvästi likaantuneina. Mutta arvatkaapa, mitä on varsin helppo löytää aivan puhtaana ja aivan pikkurahalla? Verhoja! Harvoinpa verhot kenelläkään pääsevät tahriintumaan. Pöytäliinaprojektin kannalta on varsin otollista, etteivät verhokapat eivätkä lyhyet (ei lattiaan asti pitkät) verhot ole enää muodissa. Koska tarjonta on suurempi kuin kysyntä, ei pöytäliinaan mene käytännössä juuri lainkaan rahaa.


Tätä pöytäliinaa varten tarvitset siis:

sivuverhon
ompelutarvikkeet

+ somistusta varten verhokappaa (voit myös käyttää pitsinauhaa tai vaikka koristella liinan kirjomalla)


Teepä näin:

1. Pura tankokuja ja leveä käänne verhon alareunasta tai jos pituus sallii, niin kuin omassa liinassani, leikkaa ne vain pois.

2. Ompele siistit, kapeat käänteet päätyihin verhokujien tilalle. Yksikertaisin malli on valmis!

3. Ompele verhokappaa, pitsinauhaa tms. päätyihin käänteen päälle koristeeksi.

Voit halutessasi tietysti kiertää koko liinan tai tehdä liinasta eri muotoisen. Silloin liina ei kuitenkaan ole enää maailman helpoin. Neljän istuttavan pöydän kanssa onkin aika kätevää koristaa vain päädyt, koska silloin koristeet eivät loju kenenkään sylissä eikä niiden päälle tipahda samalla todennäköisyydellä ruokaa.

PS. Kuvien laatu romahti, koska malttamattomana kuvasin aikaansaannokseni heti kun se oli valmis, mikä oli suunnilleen keskiyöllä.


0 kommenttia:

Lähetä kommentti