maanantai 18. huhtikuuta 2011
Kevätsiivouksen yhteydessä kävin viimeinkin läpi myös vaatevarastoni. Jostain syystä olen raahannut muutosta toiseen kaikki vaatteeni, vaikka osaan olen viimeksi mahtunut yläaste- ja lukioaikoina! Laadin kätevän lajittelusysteemin:

1. vaatteet, joita käytän
2. vaatteet, joita täytyy korjata, jotta niitä voi taas käyttää (ommella irtonainen nappi, lyhentää lahkeet jne.) - on tärkeää, että tämän kasan jättää johonkin ärsyttävän helppoon paikkaan, sillä silloin korjaukset tulee varmasti tehtyä nopeammin!
3. vaatteet, jotka voin myydä tai antaa jollekin tutuistani tai viedä vaatekeräykseen
4. vaatteet, jotka ovat todella nähneet parhaat päivänsä vaatteina, mutta ovat käyttökelpoisia käsityömateriaalina - tähän ryhmään kuuluvat venähtäneet, lähtemättömästi likaantuneet ja liian rikkinäiset vaatteet, joista saa esimerkiksi moitteetonta matonkudetta
5. vaatteet, jotka voi heittää roskiin (vanhat alkkarit!)

Ryhmän 4 vaatteita kertyi puolitoista muovikassillista. Valitsin kesäiseen räsymattoon t-paidat ja topit, koska ne oli valmistettu samankaltaisesta materiaalista. Maton tekemiseen kului kaksi iltaa. Kudetta oli helppo leikata ja repiä. En välittänyt turhan tarkasti paksuudesta, räsy saa näyttää räsyltä. Ujutin väliaikakuvaan ihanat Lego-säilytyslaatikot:

Koska sain vaihdettua naapurin Krisseltä virkkuukoukunkin käyttämättömäksi jääneeseen huiviin, tuli maton hinnaksi 0 euroa - erinomaista!


Virkkasin jämälangalla vielä satunnaisen pituisilla hypyillä reunan. Se on helppo purkaa pois, sitten kun kyllästyy, haluaa vaihtaa väriä tai vaikka suurentaa mattoa, kun t-paitajätettä taas tulee.


Moderniin tilaan värien kirjo sopii. Tarkkasilmäinen voi hoksata maton seasta palasia timantinnäköisistä strasseista tehtyä paitapainatusta ja hitusen kiiltävää kultaakin.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Sulta ei kyllä puutu kekseliäisyyttä eikä tarmoa - ja lopputuloksetkin on aina niin hienoja. Noista väreistä muodostuu tosiaan kaunis yhdistelmä!

Jenny kirjoitti...

Mä oon vaan niin mökkihöperöityny ;D

Lähetä kommentti

Tässä blogissa

Sisustusta, tee se itse -projekteja, hyvää ruokaa ja herkkuja filosofian maisteri Jennyn ja biokemiaa opiskelevan Pasin kerrostalokolmiossa.

Kirjoittajat

Tunnisteet