torstai 7. huhtikuuta 2011

Ostin rullan karkeaa ruskeaa narua askartelua varten. Jostain syystä olen viehtynyt hieman karuihin materiaaleihin: ruskeaan pakkauspaperiin, sanomalehteen, vanhoihin kellastuneisiin kirjansivuihin, karkeisiin naruihin, säkkikankaaseen, pellavaan, kiviin, risuihin jne. Ensimmäinen projektini narusta oli opetella viimeinkin solmimaan osmonsolmu. Kävin lapsuus- ja nuoruusikäni partiota ja kiinnitin huivini sinisellä osmonsolmulla, mutta sen sai partiosta valmiina eikä kukaan koskaan opettanut minua tekemään sellaista itse. Ja silloin ei vielä ollut mahdollisuutta googlata kaikkea. Mutta nytpä on. Ihan heti solmu ei ottanut luonnistuakseen, sillä ohuen naruni vuoksi tein kaksinkertaisella narulla, minkä seuraaminen solmussa on astetta vaikeampaa. Solmun ainoa vaikea kohta olikin lopulta hoksata ensimmäisen kierroksen loppuosa (ohjeesta se tärkeä jippo tietysti puuttui, koska tekijälle se oli varmasti itsestään selvää kuten minullekin nyt). Jotta solmuista tulee samankokoisia, kannattaa valmistaa pahvista halutun paksuinen rulla, jonka ympärille solmun tekee. Itse leikkasin wc-paperihylsyn sivun auki, pienensin rullaa hieman ja teippasin pakkausteipillä kiinni.


Linnut muovailin Fimo-massasta. Olen tehnyt erilaisia outoja lintuja jo monta vuotta ja antanut niitä lahjaksi tutuille ja sukulaisille mm. kransseissa ja pöytäliinapainoina. Toivoisinkin, ettei kukaan ala nyt tehdä juuri samanlaisia, koska linnut ovat minulle rakas ja tärkeä juttu. Renkaat voi koristella tuhannella eri tavalla, ja ne näyttävät sieviltä ilman koristeitakin.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tässä blogissa

Sisustusta, tee se itse -projekteja, hyvää ruokaa ja herkkuja filosofian maisteri Jennyn ja biokemiaa opiskelevan Pasin kerrostalokolmiossa.

Kirjoittajat

Tunnisteet