tiistai 30. elokuuta 2011

Ihastuin kovasti erään bloggarin pojalleen askartelemaan miesnukkeen. Koska minuakin ompelututti ja koska räsymiehen idea oli valloittava, kokosin tilkuista ihan oman. Sanoin Pasille tekeväni "raggedy manin", mutta Pasin korvat tulkitsivat minun sanoneen "tragedy man". Tragediamies kuulosti minusta niin hupaisalta, että räsymiehen oli ihan pakko saada murjottavat kasvot. Viikset ja kukka tekevät tyypistä mielestäni aika ranskalaisen. Ehkä hän tarvitsee baskerinkin.

Hauska projekti menee näin:

1. Suunnittele nuken muoto esim. piirtämällä ääriviivat paperille. Mieti, millaiset mittasuhteet haluat. Minä halusin ison, leveän pään ja pitkät raajat (niin, jalat eivät mahtuneet näköjään kuvaan). Piirrä sitten käski, jalka, pää ja vartalo erikseen. Leikkaa kankaasta kaksi pääpyörylää, kaksi vartalo-osaa ja neljä kutakin raaja-osaa ja ompele parit vastakkain niin, että liittokohtaan jää aukko täyttämistä varten. Suosi kierrätysmateriaaleja, räsymies ansaitsee tulla tehdyksi käytetystä kankaasta.

2. Koska kyseessä on räsymies, laiskuus palkitaan. Ohuiden raajojen kääntäminen on rasittavaa. Älä siis käännä vaan jätä saumat reilusti näkyviin. Omani koostuvat siksaklaidasta ja suorasta ompeleesta.

3. Täytä räsyukkeli jollakin hauskantuntuisella materiaalilla, niin voit myöhemmin purkaa stressiä puristelemalla nukkea. Omassani on ohuen vanukerroksen alla riisiä. Herneet ja kaurakin kävisivät varmasti. Yritä selvitä ostamatta.

4. Jotta täytemuruset pysyvät irtonaisissa osissa, sulje aukko väliaikaisesti nuppineulalla tai hakaneulalla.

5. Kursi kokoon. Jaloista tulee hauskemmat, kun ne ompelee niin, että saumat osoittavat suoraan eteen ja taakse (eivätkä sivuille).

6. Tee kasvot viimeiseksi. Leiki erilaisilla viiksillä ja parroilla ja silmillä ja huulilla ja kulmakarvoilla, kunnes osaat varmuudella sanoa, mistä pidät eniten. Varaa vaiheelle reilusti aikaa. Erilaisilla ilmeillä pöljäily on yllättävän hauskaa.

7. Tee erilaisia asusteita. Tragedy manilla on hakaneulalla kiinnitettävä kukka ja kaksi erilaista rusettia.

8. Tee pikkuveli. Tragedy manin minikaveri on Mischief man.


4 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

These dolls are amazing! I love them! I really like the exposed edges, it makes them extra awesome.

Krisse kirjoitti...

Tragedy man ois kyllä pitänyt kuvata jossain hyvässä paikassa silloin. Miks me ei muistettu?!

alinore kirjoitti...

Ah mitkä viikset! I'm in love<3

Minna - Carefree Casualness kirjoitti...

Eikä miten ihastuttava! Mun on pakko tehdä tuollainen meidän sohvalle herrastelemaan! :)

Lähetä kommentti