perjantai 14. tammikuuta 2011

Rupesin romantikoksi, tein tilkkutäkin.

Voin selittää. Kaikki on pitkälti Pasin äidin syytä. Hän on romanttisen tyylin erehtymätön taitaja. Kokkolassa sijaitseva omakotitalo on täynnä toinen toistaan kauniimpia koriste-esineitä: hevosia, enkeleitä, muutama antiikkinen puhelin, lintuhäkkejä, lyhtyjä, valtavasti kynttilöitä, jättimäisiä peilejä, kokoelma kirkkaasta lasista tahi kristallista valmistettuja karahveja, vanhoja nallekarhuja, ihania purkkeja ja purnukoita jne.

No, joka tapauksessa Kokkolan reissulla teki mieli askarrella, sillä Pasin äiti on kyllin ihana osallistumaan kaikenlaiseen näperrykseen, mitä milloinkin keksin ehdottaa. Tällä kertaa muovailimme pieniä nappeja ja muita pikkukoristeita ja neulahuovutimme pieniä kuvioita. Pasin äiti teki kaksi somaa ponia ja minä tein neljä tähteä. Siitä se ajatus sitten lähti. Halusin hyödyntää tähtöset ja tilkkutäkin idea syntyi.Ihanasta askarteluliike Siluetista ostin kolmea erilaista Tilda-kangasta ja neljä suurta verkkopäällysteistä helmeä. Kokkolan lähetyskirppikseltä löysin samansävyisen suuren verhon reunaksi taitettavaksi taustakankaaksi.Ostin oikeansävyisen ompelulangan Eurokankaasta. Sitä kuluikin täsmälleen yksi kokonainen rulla, sillä nurkkatupsujen tekoon upposi yllättävän paljon lankaa! Ompelin siis ensin koneella neliöt yhteen (valitsin mahdollisimman helpon kuvion myös siitä syystä, että monet hankalammat tilkkukuviot ovat mielestäni aika rumia...) ja tikkasin sitten kokonaisuuden vanuun ja taustakankaaseen käsin joka ikistä saumaa myöten. Ompelin myös reunan ja kulmat kokonaan käsin, koska ompelukoneeni ei ymmärtäisi paksua täkkiä. Käsinompelu on joskus tosi ihanaa. Siksi olenkin jo haalinut kirppikseltä viisi erilaista kangaspalaa, joista syntynee pian olohuoneeseen MODERNI tilkkutäkki. Sellainen edgy ja kulmikas ja jännittävä. Musta, valkoinen, harmaa ja keltainen. Hus pois romantiikka. Makuuhuoneisiin voin sitä vielä sulloa, mutta "julkisiin" tiloihin sillä ei ole pääsyä. Byäk! :DJahas, ja nyt kun tilkkuilu olikin hirveän kivaa, niin milloinkohan mahtaa viime talvena aloittamani virkattu peitto (kuvan valkoinen mytty) valmistua tai ylipäätään edistyä...?

3 kommenttia:

Janina kirjoitti...

Ihan mahtava tuo tilkkutyö, sä oot Jenny tosi ahkera :)

Jenny kirjoitti...

Kiitos Janina <3! Ilman käsityöharrastusta kävisi varmasti aika pitkäksi tässä työnhakuvaiheessa!

Maija kirjoitti...

Voi vau. Tilkkupeitto on mun yksi haave, jos sellaisen joskus saisi värkättyä... Ehkä eläkkeellä sitten :) Vielä ihanampi on tuo virkattu peitto, kaunis!

Lähetä kommentti

Tässä blogissa

Sisustusta, tee se itse -projekteja, hyvää ruokaa ja herkkuja filosofian maisteri Jennyn ja biokemiaa opiskelevan Pasin kerrostalokolmiossa.

Kirjoittajat

Tunnisteet