tiistai 16. marraskuuta 2010
Kierrätä kirja, osa 1Kirppiksillä näkee usein vanhoja kirjoja, joita kukaan ei enää halua lukea. Pidän itse kirjoista kovasti, mutta tosiasia on, etteivät kaikki kirjat houkuttele lukemaan. Pelastimme Turun keskustan Lähimmäinen -kirppikseltä muutamia vanhoja romaaneja askartelua varten (50 senttiä / kpl). Olemme hyödyntäneet kirjoja jo monenlaiseen, mutta aloittakaamme kansista.

Tarvitset:

- kirjan (ihanaa, kerrankin saa valita hyvällä omallatunnolla kannen perusteella sisällöstä piittaamatta! Ja hinnasta myös, jos kaikki ovat samanhintaisia, kuten tuolla Lähimmäisessä! Kannattaa kuitenkin tarkistaa, mitä pitelee kädessään. Löysimme Pasin kanssa esim. vanhoilla kirjasimilla painetun kuvitetun painoksen Seitsemästä veljeksestä, ja se päätyi tietysti hyllyyn eikä leikattavaksi!)
- kuumaliimaa (tavallinenkin käy, jos oon hyvät hermot)
- tavallista liimaa
- kangasta, paperia ja kaunistuksia

Tee näin:

1. Poista sivut. Koita irroittaa ne pieninä nippuina kerrallaan, niin sivut eivät pääse repeämään. Kauniisti kellastuneet sivut ovat hyvää askartelumateriaalia, joten älä heitä niitä heti pois. Nuuhkaise kuitenkin varalta, ostamistamme kirjoista yksi haisi pahasti tupakalle ja päätyi roskiin.

2. Liimaa pala kangasta kirjan selän sisäpuolelle tueksi. (ks. seuraava kuva, pellavaista kangasta selkämyksessä)

3. Askartele pahvista sopivan kokoinen kehikko kolmesta samankorkuisesta suikaleesta ja pyöristä selkää vasten tulevat reunat oikeankokoisiksi. Liimaa kuumaliimalla paikalleen.

4. Päällystä pahvireunat esim. sievällä paperilla. Rasian pohjan voi koristella esim. palalla samettia.5. Koristele!

6. Voit askarrella kirjaan myös kiinnityssysteemin esim. nauhojen, nappien, nuppien tai magneettien avulla.

Täytä kirja paperikarkeilla, pipareilla, pähkinöillä tai vaikka joulukoristeilla. Edellisessä kuvassa näkyvien paperitähtien ohje löytyy tämän linkin takaa. Kirjasta irroitetut sivut sopivat erinomaisesti paperitähtimateriaaliksi!

5 kommenttia:

Maija kirjoitti...

Hauska idea! Joululahjaksi voisi olla hauska laittaa jotain tuollaisen sisään, yllättyisi saaja kun ei olekaan kirja :)

sanna kirjoitti...

Kivoja! Mistä olet nuo ihanat lintukuvat löytänyt?

Jenny kirjoitti...

Hei!

Laitoin googlen kuvahakuun hakusanaksi vintage bird tms. ja löysin nuo ja tulostin. En tiedä tarkalleen, miten kuvia saa käyttää, mutta olen askartelublogeissa nähnyt niin paljon netistä tulostettuja kuvia, että päätin nyt itsekin omaan käyttööni muutaman tulostaa, kun kuva kerran oli julkisesti saatavilla :).

Hosuli kirjoitti...

Kokeilemisenarvoinen idea! :)

Cici kirjoitti...

Tosi ihana idea...muutenkin blogissanne on kaikkea kivaa ja kokeilemisen arvoista!

Lähetä kommentti

Tässä blogissa

Sisustusta, tee se itse -projekteja, hyvää ruokaa ja herkkuja filosofian maisteri Jennyn ja biokemiaa opiskelevan Pasin kerrostalokolmiossa.

Kirjoittajat

Tunnisteet