keskiviikko 23. kesäkuuta 2010
Minua kiinnostaisi hirveästi kokeilla erilaisia tekniikoista kuvioida kangasta. Mielessäni on paljon ideoita. Halusin tällä kertaa kokeilla kangastussin mahdollisuuksia. Valkoista kangasta, jota olen käyttänyt tyynyihin ja pyykkipussiin, oli vielä jäljellä, joten päätin käyttää sitä edelleen.

Kangastussi-ilotteluun tarvitaan vain kangasta, tussi, ompeluvälineet ja silitysrauta.

Kaitaliina oli meidän yhteinen taideprojektimme. Piirsimme vuorotellen erilaisia kuvia: hassuja, rumia ja kummallisiakin. Tarkoitus oli piirtää ajatuksenvirtatekniikalla turhia miettimättä suoraan kankaalle.Aluksi teimme kuvia istuen, mutta lopuksi kangas oli levitettävä lattialle ja mentävä perässä.

20-senttistä nielaiseva ruma ilmapallopää on yksi kohdista, johon olen tyytyväisin. Pasi piirsi kolikon ja minä piirsin pään! En ole koskaan harjoitellut "rumien" ukkojen piirtämistä, joten olin riemuissani, kun sain tämän aikaan ihan itse!Ja kun pääsin alkuun, piirsin toisaalle vielä kaksi rumaa ukkelia mekoissa :). Alaston, päätön sukupuoleton on Pasin taidonnäyte rumista ukkeleista.Reunat on huoliteltu ompelukoneella.Voi olla, että tästä tulee juhlaliina, koska valkoinen on arka väri, enkä ole vielä pessyt tussilla sutattua testipalaa nähdäkseni, miten pesussa käy.Olen jo pitkään halunnut tehdä meille monogrammipyyhkeet. Mietin kauan tekniikkaa ja selasin netissä erilaisia koristekirjaimia. Yhtäkkiä koin kuitenkin neronleimauksen! Ei tavallisia aakkosia, vaan viittomakieliset kirjaimet! Kangastussi oli jo tullut tutuksi, joten tietokoneen näytöltä mallista piirtäminen vapaalla kädellä suoraan kankaalle oli helppo homma, eikä edes pelottanut yhtään.Pyyhkeiden ripustuslenkit olivat alunperin keskellä kapeaa reunaa. Halusin pyyhkeiden kuitenkin laskeutuvan nurkittain niin, että kuva on suorassa, joten siirsin lenkit oikeaan kohtaan.Tässä meidän uudet J & P -pyhäpyyhkeemme! Aika särmikkäät, vai mitä?

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ihan Parhaita! terkuin Paula

AnneVee kirjoitti...

Ootte ihan hassuja.:D

Reetta Isotupa-Siltanen kirjoitti...

Heiii..tehän osaatte piirtää hienosti!! Toi ilmapalloukkeli ON tosi hyvä!! :)

Maija kirjoitti...

Vau, kaitaliina on mitä mainioin! Siinä kelpaa teidän vieraiden istua ruokapöydässä ja tutkia mitä kaikkea liinasta löytyy :)

Jenny kirjoitti...

Kiitos ihanista kommenteista! Aamu pelastui!
Meillä oli kyllä hauskaa tätä piirtäessä. Naiivia tyynynpäällistä väsätessäni ajattelin, että olisi hauska piirrellä lisää huolettomalla tyylillä. Nuorempana piirtelin sarjakuvia, mutta sitten aloin yrittää valokuvamaisempaa jälkeä ja piirsin paljon mallista. Vanhempani ja isovanhempani tietty tykkäsivät enemmän jälkimmäisistä (joissa en kyllä mielestäni ole edes hyvä!), joten tussipiirrokset jäivät elämään vain luentomuistiinpanojen reunoille :).

Heli kirjoitti...

Oi että näitä teidän ideoita (&toteutuksia)! <3

Susanna kirjoitti...

Mahtavia neronleimauksia :D

Unikuu kirjoitti...

tosi hauskat

Lähetä kommentti