lauantai 10. syyskuuta 2011
Olen aika innostunut sapluunoista. Alkukesällä taituroin kontaktimuovin avulla tekstin Pasin nikkaroimaan puiseen kukkalaatikkoon (jota en ehkä olekaa postannut?). Sitten leikkasin valkoisesta kontaktimuovista erilaisia hai-siluetteja eteisen pöytään. Hait onnistuivat, pöytä ei, uusi yritys joskus. Hevosrakas ystäväni täytti vuosia, joten askartelin erilaisia sapluunoita, joissa on liikkuva hevonen. Tällä kertaa painoin kuvat kangasvärillä kankaalle. Tarkemmin sanottuna Pasin isän vanhoihin farkkuihin. Kierrätys on hauskaa!

Sapluunan teko on aivan helppoa. Vinkkejä:

1.) Eläinkuvioita löytyy helposti kun googlaa eläimen nimi englanniksi ja lisää perään sanan "silhouette".

2.) Ei tarvitse tulostaa. Aseta kontaktimuovi suoraan näyttöä vasten: näytön valo helpottaa läpipiirtämisessä aika paljon. Sitten vain leikkaat askarteluveitsellä reunoja myöten jollakin sopivalla alustalla (ei sentään näyttöä vasten!). Itse käytin siskoni unohtamaa 7 päivää -lehteä, koska näen sen sopivan paremmin leikkuualustaksi kuin luettavaksi.

3.) Tekstien tekemisessä helpottaa myös kone. Kirjoita haluamallasi fontilla haluamasi teksti ja tulosta se sopivassa koossa. Jäljennä kontaktimuoviin ja leikkaa.

4.) Jos haluat käyttää samaa sapluunaa useamman kerran, älä irrota muovia vaan kiinnitä se papereineen esim. teipillä. Toinen vaihtoehto on löytää soveltuvampi sapluunamateriaali.

5.) Jos omistat akryylimaalit etkä halua käyttää omaisuutta kangasväreihin, osta pelkkää kirkasta tekstiilivärimediumia. Sillä saat sekoitettua mistä tahansa akryylimaalista tekstiilivärin. Näin minä teen.

Pilvenhattara-saunatyyny on toiselta puolelta poutaa ja toiselta myrskyä (koska farkkua oli kahta eri väriä). Täytteenä voi kuitenkin käyttää vaikka mitä, kunhan muistaa, että tyyny on kuumassa ja voi kastua usein. Tässä on täytteenä tarpeetonta silppua. Viime jouluna minulla oli pakettien mukana tulleita styrox-ässiä, ne toimivat mainiosti: kestävät saunan lämmön eivätkä ime vettä. Niitä täytyi vain hieman pienentää, jotta tyynystä tuli pehmeä.

Tyynyn lisäksi annoin ystävälleni vielä patalapunkin. Käytin tummien farkkujen kääntöpuolta, koska se oli mielestäni vinkeän värinen. Siksakkasin reunat korosteväreillä ja ompelin puolet yhteen päälypuolelta, jotta rosoiset reunat jäivät näkyviin. Täytteenä on muutama neliönmuotoinen pala tavallista puuvillakangasta, jotka tikkasin ensin kiinni kääntöpuoleen. Voisinpa haluta itsekin farkkuhevosen.

PS. Mikäli inspiroiduit ja teit jotain vastaavaa, olisi kiva jos linkittäisit tänne! Ethän kuitenkaan käytä ideoitani kaupallisiin tarkoituksiin.

1 kommenttia:

H / Lumimäellä kirjoitti...

Oi, wau! Tosi kauniita ja niin ihanan persoonallisia :)

Enpä itse ollut tajunnutkaan, että myös akryylimaaleja voisi käyttää sävyttämiseen. Ja kiitos myös muista hyvistä vinkeistä :)

Lähetä kommentti

Tässä blogissa

Sisustusta, tee se itse -projekteja, hyvää ruokaa ja herkkuja filosofian maisteri Jennyn ja biokemiaa opiskelevan Pasin kerrostalokolmiossa.

Kirjoittajat

Tunnisteet