sunnuntai 7. maaliskuuta 2010
Heipähei vaan minunkin puolestani! Taitaa olla tämän vihdoin aika avata blogitussaldonsa.

Useimmiten ruoan tekeminen ei ole läheskään niin vaikeaa, kuin lopputulos antaisi olettaa. Useimmiten herkullinen ateria syntyy ihan parilla perusmenetelmällä, ja vaivannäkö on loppujenlopuksi kovin pientä. Asia on juuri näin tämänkin postin ruoassa. Saanko esitellä: nuudeliwokki!


Tähän herkulliseen ruokaan tarvitset ohjeiden mukaisesti valmistetun pikanuudelin (kanan makuinen), wokkivihanneksia sekä maustamatonta broilerisuikaletta. Homma kannattaa aloittaa ruskistamalla broileri wokkipannulla kypsäksi vähän öljyä käyttäen. Vasta kypsän broilerin sekaan kannattaa heittää vihannekset, ja lämmittää ne vain nopeasti, ettei ne mene liian pehmeäksi. Tässä tapauksessa on käytetty kaupan pakastealtaasta löytynyttä wokkivihannessekoitusta, mutta toki paremman lopputuloksen voi saada aikaiseksi tuoreilla vihanneksilla (jos vain tykkää pilkkomisesta). Tuoreiden vihannesten etuna on tietenkin maun lisäksi se, että ne pystyy laittamaan valitsemassaan järjestyksessä pannulle, jolloin vihannesten paistoaikaa pystyy kontrolloimaan paremmin. Esimerkiksi paprika menee helposti liian pehmeäksi, jos sen joutuu laittamaan samaan aikaan porkkanan kanssa (niinkuin tilanne on pakastepussien kanssa).

Kaikkein vaikein vaihe tässä ateriassa on luultavasti maustaminen. Itse olen mausteisen ruoan ystävä, joten en juurikaan mausteita yleensä säästele. Niin oli tässäkin tapauksessa: broileri-vihannes -sekoituksen maustamisessa käytin tavanomaisten suolan ja pippurin lisäksi curryä, chilijauhetta, valkosipulijauhetta sekä erikoisuutena wasabi- ja seesaminsiemensekoitusta. Lopuksi vielä viimeistelin koko homman soijakastikkeella.

Tämän jälkeen sekoitus vain valmiiden nuudeleiden (joista vesi on kaadettu pois) kanssa, ja ruoka on valmista. Koko hoito siis oli oikeastaan yksi paisto, ja lämpimän veden tekeminen nuudeleita varten vedenkeittimellä. Helppoa ja hyvää!


P.S. Kuvan kaunis oksa on tuoretta oreganoa.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kokeilkaa Santa Marian More-maustesarjan mausteseoksia! :)

Esimerkiksi:

More Orange Pepper

More Mango Curry

More Chili & Lime-iiris

Jenny kirjoitti...

Tsihii, tähänkin ruokaan käytetty Wasabi sesame on kyseisen sarjan mauste :)! Värikkäät purkit kiinnittivät huomiomme maustehyllyssä, ja päätimme hankkia pikkuhiljaa muutamia lisää. Juuri kaikki noista mainitsemistasi ovat ostoslistalla! Hyvä maku ;)

Lähetä kommentti