sunnuntai 7. maaliskuuta 2010
Pääsin tässä hiljattain käymään Loviisan aitassa ja toissapäivänä teimme Pasin kanssa bussimatkan Kodin Ykköseen. Molemmista paikoista tarttui mukaan useampi kiva juttu, mutta rahaa ei kulunut suurestikaan.Kuvassa tämänhetkinen television edusta. Tykkään kauheasti tehdä erilaisia pieniä asetelmia, ja television vaihduttua litteään jäi tason päälle täydellinen tila somistukselle. Somistus on vaihtunut suurinpiirtein vuodenajan mukaan. Kuvan asetelma koostuu ihanasta neliskanttisesta lasilautasesta, jonka sain syntymäpäivälahjaksi entiseltä työkaveriltani, valkoisesta koristehiekasta (tai pikemminkin sorasta), muutamasta valkoisesta koristekivestä, kynttilöistä ja Loviisan aitasta ostamistani sisustuspalloista. Olen katsellut sisustuspallukoita jo pari vuotta, mutta jostain syystä ne ovat aina joko a) ruskeansävyisiä tai b) antiikkivalkoisia tai muuten rustiikkisia, joten eiväthän ne meidän olkkariin ole sopineet. Mutta nyt löytyi ihania! Tuo suurin on askarreltu jostain oikeista kuivatuista lehdistä liimaamalla niitä limittäin, ja vaikutelma on aika artisokkamainen. Hento vihreä väri on ihanan hillitty, ja sopii sekä mustavalkoiseen sisustukseen että kevättalveen. Posliinisissa palloissa on hauskasti meidän nimikirjaimemme. Keskenään lottopallot näyttivät aika kummallisilta suuriin lasikulhoihin ahdettuina liikkeessä, mutta arvelin (oikein), että ne näyttävät oikein somilta muussa kontekstissa. Lisäksi tv-tasoa sulostuttaa muutaman vuoden ikäinen Hemtexin tekokukka. Se on yllättävän aidon näköinen, en ole muovisina kiiltävien tekokasvien ystävä.Kuvan sokerikko löytyi myös Loviisan aitasta. Olin kaivannut rakkaalle Selettin maitokannulleni kaveria jo pitkään. Seletti valmistaa myös paperipussin näköisiä posliinikippoja, mikä olisi ollut hirveän hauska pari maitopurkin näköiselle kannulle (En viitsi laittaa vieraiden eteen maitopurkkia ja sokeripussia, mutta laitanpa "maitopurkin" ja "sokeripussin" haha, hauskaa...), mutta ne "pussit" ovat valtavan kokoisia, eivätkä sovellu sokerikoiksi :(. Löytämäni purkki on kuitenkin oikean värinen, tarpeeksi hillitty, ja toisin kuin pussissa olisi ollut, tässä on tärkeä ominaisuus: kansi.

Pasi osti meille ihastuttavan kukan Kodin Ykkösestä! Tietääkö joku, miten tätä tulisi hoitaa, niin että se kukkisi mahdollisimman pitkään ja kukkisi toistekin? (Ja tähän loppuun tunnustus: En tiedä mikä kukka tämä on. Lapussa ei lukenut.)

2 kommenttia:

anna kirjoitti...

Kyseessä on hortensia, hoito-ohjeita löytyy googlettamalla (tai vaikkapa täältä: http://puutarha.net/index.asp?s=/keskustelu/keskustelu.asp?id=293). Kivoja asetelmia! :)

Jenny kirjoitti...

Kiitos! Kasvi on näemmä aika vaativa, mutta aion tehdä parhaani! Siellä Kodin Ykkösessä nainen sanoi vain että kastella pitää ja kukkii pari viikkoa. Mutta kyllä pitäisi näköjään saada elämään paljon pitempäänkin. Jollakin oli 10-vuotias hortensia 60 litran ruukussa, mahtaa olla näky!!!

Lähetä kommentti