maanantai 8. maaliskuuta 2010
Vanhan näppäimistöni siirtyessä tuonpuoleiseen vuosi sitten napsin siitä talteen kaikki nappulat. Olin nähnyt ihmisten tekevän näppäin-magneetteja, ja päätin, että uusiokäyttöön minunkin omani pääsisivät jonain päivänä. En vain keksinyt, mihin. Tänään järjestelin askartelukamppeitani ja löysin näppäinpussin, ja silloin välähti: lasinalusiahan näistä tulee! Mukavan mustavalkoisia, mukavan nelikulmaisia, mukavan uniikkeja ja ihan oman näköisiä!


Tarvitset
:
-näppäimiä
-pahvia tai muuta tukevaa ja helposti leikattavaa
-kuumaliimaa (erikeeperkin käy, jos olet kärsivällinen)
-kynän
Tee näin:


Sommittele nappuloista sopiva muoto pahvin päällä. Jos haluat perusneliön, helpointa on käyttää ainoastaan samankokoisia perusnappuloita niin reunoista saa varmasti tasaiset. Piirrä kynällä muodon ääriviivat pahviin. Leikkaa irti hieman pienempänä, niin pahvin reuna ei näy valmiissa työssä. Jos näppäimesi eivät sovi saumattomasti yhteen, kannattaa pahvi käsitellä maalaamalla tai päällystämällä, ettei väleistä pilkota ruskeaa. Omassa pahvissani oli kääntöpuolella kiiltävä valkoinen pinta, joten liimasin nappulat sille puolelle kaiken varalta. Kuumaliimaa nappulat pahviin joko yksitellen tai rivi kerrallaan, enempää ei kannata yrittää, koska liima jäähtyy nopeasti. Älä polta itteäs. Lisää tarvittaessa liimaa vielä reunoihin. Valmista tuli.Valitsin jokaisen alusen yläkulmaan yhden tekstinäppäimistä, joten alusilla on nyt nimet: home, page up, delete ja end. Saa valita fiiliksen mukaan ;). Meillä on kyllä siitä kätevä valkoinen kirppislöytö sohvapöytä, että siitä avautuu neljä mustaa "siipeä", joille lasin voi huoletta laskea. Ikävä kyllä kaikki vieraamme eivät aina huomaa hyödyntää ominaisuutta, ja valkoiseen pintaan on syöpynyt pari punaviini- sekä kahvirengasta. Anteeksi on annettu, ei siis huolta, jos joku syyllisistä lukee tätä! Ensi kerralla sopii napata mukinsa tahi lasinsa alle sitten tämmöinen kotitekoinen läpyskä, jonka kohtalolla ei ole niin väliksi, sillä on muuten näppärä homma tehdä uusi jos niikseen tulee.

5 kommenttia:

AnneVee kirjoitti...

Vähä päheet! Mullaki on pussillinen näppäimiä odottamassa inspiraatioo. Meillei oo pöytää, jolla vois käyttää coastereita, joten pitäis yrittää kehittää jotain muuta...

Jenny kirjoitti...

Kestäisköhän pannunalusena (tai kattilan, niinkuin meillä useammin), vai mahtaisko sulaa? Mullakin jäi nuo kaikki erikoisnäppäimet viel käyttämättä ja mietin, mitä niistä viel tekis.

sari kirjoitti...

tuliko niista liukkaat? tai siis tuntuuko etta lasi liukuu helposti siita pois?

niihin viinitahroihin kannattaa kokeilla sellaista mr. clean magic eraser sienta (sellainen valkoinen puhdistussieni jota vain vahan kastellaan ja sitten hangataan). silla lahtee vaikka piip junttilan tuvan seinasta!

Jenny kirjoitti...

Ei noi mitenkään liukkaat kyl ole, noi on tehty tommosista melko matalista näppäimistä, jotka ei oo kovin koveria, hyvin pysyy!

Pitänee varmaan vielä yrittää, tosin kun tuo on vanha pöytä, niin sen vuoksi ne jäljet onkin imeytyneet kun se pinta on niin kulunut, ett pääsee naarmuihin eikä tuu pois. :(

Emmi kirjoitti...

Olen ihan varma, että kommentoin tätä jo aiemmin, mutta ehkä en. Sari on ihan oikeassa niiden sienien suhteen. Niillä lähtee kyllä kaikki. Olen mm. putsannut yhden varsin pahasti väreillä pienen ihmisen toimesta tuhritun seinän ihan uuteen uskoon ihmesienellä.

Varsinainen asia oli sanoa, että tosi hienot lasinaluset!

Lähetä kommentti