lauantai 27. helmikuuta 2010
Tämän pikaisen mutakakun ohjeen sain tässä eräänä päivänä tekstiviestitse ystävältäni. Suosittelen ensiavuksi huonona päivänä, sillä taikinan tekemiseen kuluu ehkä puolitoista minuuttia! Varma lohtu säällä kuin säällä!

Ainekset:

150 g sulatettua margariinia
3 dl sokeria
1,5 dl jauhoja
2 munaa
1-2 tl vaniljasokeria
4 rkl tummaa kaakaota
0,5 tl suolaa

tomusokeria koristeluun
kermavaahtoa tarjoiluun


Ohje:

Hetken aikaa jäähtyneeseen margariinisulaan lisätään muut aineet. Paistetaan voidellussa piirakkavuoassa (tai muussa matalassa vuoassa) 20-30 minuuttia 175 asteessa. Ripottele hitusen tomusokeria pintaan, nätimmän version saa, kun leikkaa esim. paperista lumihiutaleen ja sihtaa sokerin sen lävitse. Tarjoillaan runsaan kermavaahdon kanssa!

PS. Suosittelemme esimerkiksi Tefalin valmistamia nk. bake & serve -vuokia, joissa lasilautasen ympärillä on irrotettava silikonireuna. Näin valmiit piirakat ja kakut voi tarjota suoraan paistoalustalta, eikä reuna jää kiinni vuokaan. Reunasta tulee tosi sievä, koska silikoniosan saa irrotettua heti paiston jälkeen.

7 kommenttia:

Emmi kirjoitti...

Resepti on kyllä helppo, mutta maku sitäkin parempi. Ja ihana kuvausalusta sulla. :) Päädyitte todella ihanaan ulkoasuun. Pidän kovasti.

Jenny kirjoitti...

Kuvausalustasta kiitos! Olen jo katsellut sopivaa kohdetta, joka saa tuon kuosin ylleen, mutta täydellistä ei ole vielä löytynyt! Kuvattuna on jo viikonlopun ruoatkin, mutta Pasi on saanut luvan postata ne, joten saa nähdä koska tapahtuu :D.

Arvaa taas kuka ;) kirjoitti...

Ihan oli mummon veripaltun näköistä, mut makua en vielä tiedä...ajattelin joku ilta kokeilla, voip saada "suut makiaksi"!

Aino kirjoitti...

Tein tätä tänään, oli kyllä tosi helppo ja nopea! En ole ennen mutakakkuja tehnyt ja syönytkin kai vain pari kertaa, maku on ehkä hieman turhan ätläkkä mieleeni mutta onhan tuo hyvää, kun ei liikaa syö :D Ja laitoin vain 2,5 dl sokeria kun pääsi loppumaan.

Nyt oli kermavaahtoa, mutta tämä olisi varmasti hyvää myös vaniljajäätelön kanssa :) Tai jos "terveysversion" haluaa (heh, noilla sokeri- ja rasvamäärillä tuskin, mutta silti) niin vaikka Creme Vanilla tms. vaniljakastiketyyppinen kävisi varmasti myös.

Paola kirjoitti...

kuinka pieni vuoka sulla oli? ite tein irtopohjavuokaan, tuli lähinnä mutalätty :P

Anonyymi kirjoitti...

Monelleko hengelle tää resepti suunnilleen on?

Anonyymi kirjoitti...

Ohje on kyllä paras tähän asti kokeilemistani (ja niitä ohjeita on useampi kymmenen :D )
Nopea, helppo ja äänetön valmistaa (vika ehdoton kriteeri kun lastenhuone sijaitsee keittiön vieressä ja illalla alkaa tehdä mieli herkkua ;) )
Ensi kerralla vähennän paistoajan 20 minuutista 15 minuuttiin, että keskiosa jää tahmeaksi.
Myöskin suklaan sulatusta sulatetun voin sekaan testaan, siinä jäähtyy voikin mukavasti suklaan sulaessa ja saattaa saada kakku uusia ulottuvuuksia :)

Lähetä kommentti

Tässä blogissa

Sisustusta, tee se itse -projekteja, hyvää ruokaa ja herkkuja filosofian maisteri Jennyn ja biokemiaa opiskelevan Pasin kerrostalokolmiossa.

Kirjoittajat

Tunnisteet