keskiviikko 26. tammikuuta 2011
Minulla on ongelmia uuden kamerani kanssa. Salaman kanssa otetuista kuvista tulee hirvittäviä valoilmiöitä ja ilman salamaa otetuista hämäriä. Tänään oli mahtava luonnonvalo, joten olin varma, että saisin ensimmäiset hyvät kuvat otettua. Noh, luonnonvalo teki saman kuin salama: kuvista tuli aivan ylivalottuneita. Tarvitsisin kunnollista kuvausopastusta. Tässä nyt kuitenkin tällainen ylipirteä kuvayksilö:



Laitoin muutamia coctailvarjoja uusiin kuoseihin. Tarkoituksenani oli tehdä pari erilaista sarjaa, jotta saisin jälkiruoka-annoksia koristeltua ystävilleni, mutta koska yhden varjon muuttumisleikkiin menee vajaa tunti, en ole vielä tätä pidemmällä. Siniraidallinen ja kukka ja viuhka -kuvioinen ovat paperisia ja pitsinen on kangasta. Taustalla on uusi tilkkutäkkiprojektini. Siitä on tulossa aika hauska, vaikka itse sanonkin :).

Töitä ei ole vielä löytynyt, mutta ensimmäinen referee-artikkelini on sentään edistynyt nopeasti. Nyt lähden kaupungille ostamaan askartelutavaraa ja tulostusmustetta. Ystävänpäivä lähestyy...
perjantai 14. tammikuuta 2011

Rupesin romantikoksi, tein tilkkutäkin.

Voin selittää. Kaikki on pitkälti Pasin äidin syytä. Hän on romanttisen tyylin erehtymätön taitaja. Kokkolassa sijaitseva omakotitalo on täynnä toinen toistaan kauniimpia koriste-esineitä: hevosia, enkeleitä, muutama antiikkinen puhelin, lintuhäkkejä, lyhtyjä, valtavasti kynttilöitä, jättimäisiä peilejä, kokoelma kirkkaasta lasista tahi kristallista valmistettuja karahveja, vanhoja nallekarhuja, ihania purkkeja ja purnukoita jne.

No, joka tapauksessa Kokkolan reissulla teki mieli askarrella, sillä Pasin äiti on kyllin ihana osallistumaan kaikenlaiseen näperrykseen, mitä milloinkin keksin ehdottaa. Tällä kertaa muovailimme pieniä nappeja ja muita pikkukoristeita ja neulahuovutimme pieniä kuvioita. Pasin äiti teki kaksi somaa ponia ja minä tein neljä tähteä. Siitä se ajatus sitten lähti. Halusin hyödyntää tähtöset ja tilkkutäkin idea syntyi.



Ihanasta askarteluliike Siluetista ostin kolmea erilaista Tilda-kangasta ja neljä suurta verkkopäällysteistä helmeä. Kokkolan lähetyskirppikseltä löysin samansävyisen suuren verhon reunaksi taitettavaksi taustakankaaksi.



Ostin oikeansävyisen ompelulangan Eurokankaasta. Sitä kuluikin täsmälleen yksi kokonainen rulla, sillä nurkkatupsujen tekoon upposi yllättävän paljon lankaa! Ompelin siis ensin koneella neliöt yhteen (valitsin mahdollisimman helpon kuvion myös siitä syystä, että monet hankalammat tilkkukuviot ovat mielestäni aika rumia...) ja tikkasin sitten kokonaisuuden vanuun ja taustakankaaseen käsin joka ikistä saumaa myöten. Ompelin myös reunan ja kulmat kokonaan käsin, koska ompelukoneeni ei ymmärtäisi paksua täkkiä. Käsinompelu on joskus tosi ihanaa. Siksi olenkin jo haalinut kirppikseltä viisi erilaista kangaspalaa, joista syntynee pian olohuoneeseen MODERNI tilkkutäkki. Sellainen edgy ja kulmikas ja jännittävä. Musta, valkoinen, harmaa ja keltainen. Hus pois romantiikka. Makuuhuoneisiin voin sitä vielä sulloa, mutta "julkisiin" tiloihin sillä ei ole pääsyä. Byäk! :D



Jahas, ja nyt kun tilkkuilu olikin hirveän kivaa, niin milloinkohan mahtaa viime talvena aloittamani virkattu peitto (kuvan valkoinen mytty) valmistua tai ylipäätään edistyä...?
maanantai 10. tammikuuta 2011
Joulureissusta on nyt toivuttu ja vuosikin on ehtinyt vaihtua. Harmittaa, etten ehtinyt postata kaikkia joulujuttuja, jotka halusin. Näytän nyt kuitenkin vielä vuoden viimeisen askarteluni, miniatyyri enkelikellon, koska olin sen jo ehtinyt ladata nettiin ennen reissua:



Nukkekotini ei edistynytkään enkelikelloa enempää koko vuonna, joten tämä yksi kuva kertoo kaiken harrastukseni tilasta vuonna 2010.




Vuoden tärkein tapaus oli tietysti matka Pariisiin ja siellä tapahtunut kihlauksemme <3. Niitä hetkiä on ollut lohdullista muistella gradupaineessa ja nyt näinä työttöminä päivinä.

Kesä oli muutenkin suotuisa. Ehdimme saunoa Kangosjärven mökillä ja poimia pensasmarjoja Kokkolassa. Meillä molemmilla oli ensimmäistä kertaa oman alan töitä ja aurinko paistoi.



Marjoista ja syksyn omenoista syntyivät ensimmäiset hillomme. Syksyn aikana teimme myös ensimmäistä kertaa kotiviiniä ja likööriä sekä opettelimme valmistamaan herkullisia pataruokia. Leivoimme usein sekä makeita että suolaisia herkkuja.



Hyödynsimme käsityötaitoja (Muumi-sarjakuvilla päällystetty rasia ja origamieläin keittiöpyyhe) ja keittiöharrastustamme myös ystäviemme häälahjassa.



Ja sitten minusta tuli maisteri.

Olimme vuoden aikana kaksi kertaa lehdessä, joskaan Turun Sanomien juttua emme ole vielä ehtineet näkemään onneksi ystävämme otti sen talteen).

Vuoden parhaisiin hankintoihin lukeutuu ehdottomasti Eva Solon karahvi, jossa on tippalukko ja automaattisesti avautuva kansi. Pöytäliinat ovat säästyneet tahroilta, eikä juomaan tartu jääkaapista makuja kannen ansiosta. Kaadin mahtuu kätevästi jääkaapin oveen, joten meillä on ollut kesästä asti kylmää vettä tarjolla :). Suosittelen tätä kaikille, on kätevä ja tyylikäs!



Myös Lékuén silikoninen pursotin kuuluu vuoden 2010 parhaisiin keittiöhankintoihin. Keksin pursottaa suklaalla korentoja, ja niitä onkin ollut nyt vähän joka kakun päällä. Juustokakun päällä valkosuklaiset korennot ovat täydellisiä!



Kaiken kaikkiaan vuoteen 2010 mahtui paljon iloa ja rakkautta. Toivottavasti yhdessä tekeminen ja onnistuminen jatkuu tänäkin vuonna!

Tässä blogissa

Sisustusta, tee se itse -projekteja, hyvää ruokaa ja herkkuja filosofian maisteri Jennyn ja biokemiaa opiskelevan Pasin kerrostalokolmiossa.

Kirjoittajat

Tunnisteet