maanantai 1. maaliskuuta 2010
Kesäkuvia selaillessani törmäsin tähän parvekkeella näpättyyn kuvaan. Nyt juuri kun ulkona pyryttää räntää, loskaa on polviin asti ja ohiajavat autot roiskivat rapaa lahkeille on aivan erityisen ihanaa palata kesähetkiin ja toivoa, että tämä kamala turkulainen talvi menisi nopeammin ohi.

Huijatkaa itsenne uskomaan ihmeisiin leipomalla jotain iloista. Seuraava resepti on kunnon klassikko, jonka reseptin olen kirjoittanut äidin leipomavihosta omaan ruutuvihkooni ennen kotoamuuttoa: Tiikerikakku. Oma twistini perinteiseen versioon on sahramin lisääminen vaaleaan taikinaan, sekä koko komeuden leipominen silikoniseen auringonkukkavuokaan.



Ainekset:

4 munaa
3½ dl sokeria
250 g margariinia
1 kkp maitoa (jep, kahvikuppia, kuinka ihanan suurpiirteistä, äiti!)
1½ tl leivinjauhetta
(saatan lisätä hitusen soodaakin)
4½ dl vehnäjauhoja
kaakaojauhetta
sahramia

Vatkaa margariini ja sokeri, lisää munat yksitellen, sekoita kuivat aineet kaakaota lukuunottamatta keskenään, lisää ne. Jaa taikina kahtia. Mausta puoli kupillista maitoa sahramilla (koska väristä tulee voimakkaampi kun sekoitat sahramin lämpimään maitoon ennen taikinaa, sahramia tarvitsee n. ½ tl), ja lisää se sitten toiseen taikinanpuolikkaaseen. Mausta toinen osa taikinaa kaakaolla ja lisää siihen se toinen puolikas kupillinen maitoa.

Jos et käytä sahramia, maidon voi lisätä jo ennen jakoa, mikä tietenkin helpottaa prosessia.

Jos käytät auringonkukkavuokaa, lusikoi ensin kaakaotaikinaa keskelle ja vaaleaa terälehdille. Kun pintakerroksen värikoodi on hoidettu, saa loput taikinan latoa vuokaan sattumanvaraisessa järjestyksessä. Jos käytät perusvuokaa, lusikoi taikinoita vuokaan vuorotellen ja tee "pyöräytyksiä" vaikka lusikalla niin saat aikaan kunnon mummokierteen läpileikkauskuvioon.

Paistetaan 180 asteessa kunnes valmis. Kyttää.

1 kommenttia:

Meeri kirjoitti...

Ihanan näköinenkin on tämä kakku..paljon kauniimpi kuin perinteinen!

Lähetä kommentti