tiistai 16. marraskuuta 2010
Kierrätä kirja, osa 1



Kirppiksillä näkee usein vanhoja kirjoja, joita kukaan ei enää halua lukea. Pidän itse kirjoista kovasti, mutta tosiasia on, etteivät kaikki kirjat houkuttele lukemaan. Pelastimme Turun keskustan Lähimmäinen -kirppikseltä muutamia vanhoja romaaneja askartelua varten (50 senttiä / kpl). Olemme hyödyntäneet kirjoja jo monenlaiseen, mutta aloittakaamme kansista.

Tarvitset:

- kirjan (ihanaa, kerrankin saa valita hyvällä omallatunnolla kannen perusteella sisällöstä piittaamatta! Ja hinnasta myös, jos kaikki ovat samanhintaisia, kuten tuolla Lähimmäisessä! Kannattaa kuitenkin tarkistaa, mitä pitelee kädessään. Löysimme Pasin kanssa esim. vanhoilla kirjasimilla painetun kuvitetun painoksen Seitsemästä veljeksestä, ja se päätyi tietysti hyllyyn eikä leikattavaksi!)
- kuumaliimaa (tavallinenkin käy, jos oon hyvät hermot)
- tavallista liimaa
- kangasta, paperia ja kaunistuksia

Tee näin:

1. Poista sivut. Koita irroittaa ne pieninä nippuina kerrallaan, niin sivut eivät pääse repeämään. Kauniisti kellastuneet sivut ovat hyvää askartelumateriaalia, joten älä heitä niitä heti pois. Nuuhkaise kuitenkin varalta, ostamistamme kirjoista yksi haisi pahasti tupakalle ja päätyi roskiin.

2. Liimaa pala kangasta kirjan selän sisäpuolelle tueksi. (ks. seuraava kuva, pellavaista kangasta selkämyksessä)

3. Askartele pahvista sopivan kokoinen kehikko kolmesta samankorkuisesta suikaleesta ja pyöristä selkää vasten tulevat reunat oikeankokoisiksi. Liimaa kuumaliimalla paikalleen.

4. Päällystä pahvireunat esim. sievällä paperilla. Rasian pohjan voi koristella esim. palalla samettia.



5. Koristele!

6. Voit askarrella kirjaan myös kiinnityssysteemin esim. nauhojen, nappien, nuppien tai magneettien avulla.

Täytä kirja paperikarkeilla, pipareilla, pähkinöillä tai vaikka joulukoristeilla. Edellisessä kuvassa näkyvien paperitähtien ohje löytyy tämän linkin takaa. Kirjasta irroitetut sivut sopivat erinomaisesti paperitähtimateriaaliksi!

tiistai 2. marraskuuta 2010
Ihana mummini lähetti minulle ison laatikollisen kangastilkkuja, nauhoja ja lankoja postitse! Olin jo aiemmin suunnitellut ompelevani pienen kihlajaismaskotin meille, ja mummin laatikosta löytyi juuri sopivat tarvikkeet: valkoista kangasta, ruskeaa ompelulankaa ja pitsinauhaa. Ihanin löytö oli pala Fujiwo Ishimoton suunnittelemaa raitakangasta "Ujo" (Marimekko). Siitä syntyi pupulle ihastuttava kesämekko.



Pupu on tehty ilman kaavoja leikkaamalla kankaasta suoraan sopivanmallisia paloja. Pupu on täytetty vanulla ja kangassilpulla. Ompelin ensin ruumiinosat erikseen koneella ja täytin ne. Sitten yhdistin ne käsin ompelemalla. Ompelin tummanruskealla langalla pupulle kasvot. Mekon ompelin kokonaan käsin.

Mikäkö siitä tekee kihlajaispupun? Salaisuus paljastuu mekon alta (alastomuusvaroitus!):



Kylmällä säällä kuuma keitto pelastaa. Pasi loihti meille herkullista kookoschilikanakeittoa, jossa on kookosmaidon, chilin ja kanan lisäksi porkkanaa, perunaa, bambunversoja, vesikastanjaa, timjamia, sipulia ja pavunituja. Aivan ihanaa! Suosittelen lämpimästi.

Ja niin ovat kirppikseltä löytämäni kipotkin (1,20 kpl!). Kulhojen muoto estää keittoa jäähtymästä, ja kahvan ansiosta lientä voi kätevästi hörppiä vaikka sängyssä kipeänä tai parvekkeella tähtitaivasta katsellen. Löysin ensin sipuli- ja tomaattikeittokuvioiset, ja tänään potkaisi onni, kun kävin samalla kirppiksellä uudelleen: hyllyllä oli vielä piilossa sieniaiheinen! Kuvat ja reseptit ovat jotenkin kovin hellyyttävät tyylittömyydessään :). Ostin myös 50 sentillä kipale kaksi jalallista keltaista mukia (sellaiset Irish Coffee -tyyppiset mukit) ja 4 neliskanttista lasista jälkiruokalautasta. Kuvaan ne sitten, kun eivät ole tyhjillään ;).

Tässä blogissa

Sisustusta, tee se itse -projekteja, hyvää ruokaa ja herkkuja filosofian maisteri Jennyn ja biokemiaa opiskelevan Pasin kerrostalokolmiossa.

Kirjoittajat

Tunnisteet