tiistai 5. lokakuuta 2010
Vietimme perjantaina Pasin 24-vuotissyntymäpäiviä ja kihlajaisia samalla kertaa. Vieraita oli parikymmentä ja juhlat olivat oikein mukavat. Viimeiset vieraat lähtivät aamulla neljän jälkeen...



Pasin vanhempien lahjoittamat kakkuvadit pääsivät heti käyttöön! En ole koskaan ennen tehnyt kakkuja sokerimassakuorrutteella, joten siihen nähden olen ihan tyytyväinen. Shakkinappuloita muovaillessa hermot meinasivat välillä kärähdellä, koska en saanut muotoiltua niin korkeita kuin olisin halunnut (pehmä massa lötkähti heti, kun korkeutta lisäsi vähänkin). Kakut on juuri maalattu, joten musta väri hieman kiiltää kuvissa. Vaaleanpunaisen kakun kuorrutteesta ei tullut täydellinen, koska sokerimassapaketin kulmaan oli kaupassa tullut reikä, jota en tietenkään huomannut ja massa oli päässyt hieman kuivumaan toisesta päästä. Massan mikrottaminenkaan ei auttanut kuivimpaan kohtaan. Kakkuja kuitenkin kehuttiin, joten eivät ne varmaan ihan kamalalta näyttäneet ;).



Molemmat kakut olivat sisältä raidallisia: kahden suklaisen kerroksen välissä oli vaalea kerros. Shakkikakussa suklaisessa kakkutaikinassa oli myös ananasta, porkkanaa ja mausteita, mutta rusettikakun tavallinen suklaapohja oli mielestäni maistuvampi. Kerrosten välissä oli itse tehtyä omenahilloa ja sokerikuorrutteen alla ricottajuustoon tehty kreemi (shakkikakussa tummalla suklaalla höystettynä).



Lisäksi pöytään oli katettu erilaisia pasteijoita, karkkia ja gluteenittomia sitruunapitkulamunkkeja sekä ehdottomasti parhaimman makuinen herkku: gluteeniton mutakakku vaniljarommivaahtoineen.



Olohuoneessa odotti juustotarjotin, kolmenlaista leipää, neljä sorttia kekseja ja neljää eri hilloa sekä ilmakuivattua saksanpähkinäsalamia ja ilmakuivattua kinkkua, kirsikkatomaatteja ja viinirpäleitä. Vieraille oli ilmoitettu etukäteen juustotarjottimesta ja pyydetty tuomaan maisteltavaksi omia suosikkejaan. Kuva on otettu ennen vieraiden tuloa. Yllätys yllätys unohdimme kuvata itse juhlat. Niinpä hienot juustotkaan eivät tallentuneet kuviin. Onneksi merkitsin kaikki juustot kylteillä, ja jäljellä olevista lapuista voin kertoa, että illan aikana nautittiin seuraavia: espanjalainen manchego, camembert, brie, wasabijuusto, montboissie tuhkajuusto, chilikermajuusto, viherhomejuusto, weinkäse, pesto rosso tomat, jermi viherpippuri, bergader sinihome ja gouda marmelade basiron. Mmmmmm... Rääppiäisiä on vietetty nyt 4 päivää. Myönnettäköön, ettei täytekakkua ja juustoa juuri nyt varsinaisesti himoitse :D.

6 kommenttia:

AnneVee kirjoitti...

Miten raaskitte ees leikata tuota shakkikakkua!! Ihan mielettömän hieno!

Jenny kirjoitti...

Voj kiits! Ei sitä ensin kukaan leikannutkaan! Aina kun käskin, vastattiin vain, et "en mää ainakaan, en mää voi tommosta alottaa" kunnes Pasi sitten urheasti leikkasi ensimmäisen palan, että vieraat pääsivät syömään :D

Eero kirjoitti...

Voih, miksi emme tulleet. :(

Jenny kirjoitti...

Sanopas Eero muuta. Ens kerralla, jooks :)?

Maija kirjoitti...

Vau! Aikamoinen taituri oot, kun ekalla kerralla sait noin hienoja aikaiseksi. Sitä olisi niin kiva kokeilla, mutta epäilen taitojani.
Tuo juustojen nimeäminen tikuilla on ihanan simppeli ja loisto idea.

Anonyymi kirjoitti...

oho! jäätävän hienot kakut, wau!

Lähetä kommentti

Tässä blogissa

Sisustusta, tee se itse -projekteja, hyvää ruokaa ja herkkuja filosofian maisteri Jennyn ja biokemiaa opiskelevan Pasin kerrostalokolmiossa.

Kirjoittajat

Tunnisteet