sunnuntai 9. toukokuuta 2010
Taitaa olla minunkin aika tehdä postaus jo aika kohtuuttomaksi venyneen tauon jälkeen...

Jenny kävi toissapäivänä Stockmannin herkusta ostamassa hyvänkokoisen, kokonaisen, (lämmin)savulohen. Päivän ruokaa siitä valmistaessamme (savulohipastaa) tajusimme, että sitähän jää aivan tolkuton määrä vielä jäljelle. Piti siis keksiä jotain mihin käyttää ylimääräiset lohet. Aluksi ajattelimme piirakkaa, mutta totesimme, että pakastettavuus voisi olla ihan hyvä idea. Käytännönläheisenä ideana sitten tulikin pienet suolaiset, eli saanen esitellä savulohi-kasvispasteijat!



Valmistus on kovin yksinkertaista. Aluksi leikkasimme nelisen siivua kesäkurpitsaa (jotain 0,5 ja 1 sentin väliltä paksuudeltaan), jotka suolasimme molemmin puolin. Ylimääräisen nesteen pyyhimme hetken päästä pois viipaleiden pinnalta. Ruskistimme viipaleet öljyssä pannulla ja pilkoimme ne pieniksi kuutioiksi. Ruskistimme myös karkeasti arvioiden viidesosan paprikaa (kuutioina), sekä pienen nipun parsakaalta pieneksi silputtuna. Näiden lisäksi keitimme pari annosta jasmiiniriisiä. Sekoitimme vihannekset, riisin ja savukalaa kulhossa (riisiä jäi vähän ylikin asti, sekoitussuhde on varmaankin makuasia :) ), ja maustoimme sen suolalla ja sitruunapippurilla.



Laitoimme täytettä kaupasta ostetun lehtitaikinan sisälle (tällaisesta pasteijoita tulee 12 kappaletta), ja painelimme reunat haarukalla kiinni. Sivelimme päälle reilusti kananmunaa, ja koristelimme seesamin ja kurpitsan siemenillä. Paisto keskitasolla 225 astetta, kunnes kullanruskeita.

1 kommenttia:

Jenny kirjoitti...

Haha, it DOES look like a face! "Bite me!" Oh I will... ;D

Lähetä kommentti