lauantai 20. maaliskuuta 2010
Cupcaket, kotimaisen lehdistön mukaan "kuppikakut", eli kuorrutetut muffinsit nousivat hillittömään muotiin viime vuoden puolella. Söpöisät, värikkäät, makeat leivonnaiset ovat kieltämättä hurmaavia, ja olenkin onnistunut kehittämään oman "signature-muffinsini": sitruunamuffinssi mansikkatuorejuustokuorrutteella. Idea on, että sitruunan pirteä maku tekee muuten äklömakeasta kuorrutteesta sopivan. Viime lauantaina kokeilin saman kuorrutteen maustamista appelsiinipippurilla, ja makuelämys oli hauska.



Taikinan ohje on mukailtu Diana's desserts sivun ohjeesta. Kuorrute on omien kokeilujen tulos. Vielä helpommalla pääsee, kun ostaa kaupasta pussillisen kuorruttamattomia sitruunamuffinseja ja valmistaa pelkän kuorrutteen, mutta silloin kun on aikaa, kannattaa tehdä alusta saakka itse.

Noin 16 muffinsin taikina:

115 g voita
2 dl sokeria
2 munaa

4 dl jauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
ripaus suolaa ja vanilliinisokeria

1 prk kermaviiliä

yhden sitruunan kuori hienoksi raastettuna

Vatkaa voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen ja vatkaa vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää ne vaahtoon kermaviilin kanssa. Lopuksi sekoita puulusikalla joukkoon sitruunankuori. Annostele muffinsivuokiin. Suosittelen lämpimästi silikonisia muffinssivuokia, paperiset lässähtävät, ks. kuvan vertailu. (On minulla muffinsipannukin, mutten ole löytänyt sopivankokoisia paperivuorauksia koloihin, ja ilman paperia kuorrutetut muffinisit ovat alastomia). Paista 180 asteessa 20 minuuttia. Anna jäähtyä ennen kuorrutusta.



Mansikkakuorrute:

purkki kuohukermaa
rasia maustamatonta tuorejuustoa, esim. Philadelphia. (ei kevyt ;)!)
pari rkl mansikkatomusokeria (antaa myös kivan värin)

Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää sitten muut ainekset. Tätä kuorrutetta tulee hirveän paljon, puolikkaallakin annoksella pärjäisi kyllä. Tämän kuorrutteen ehdoton etu on pursotusmahdollisuus! Koristele valmiiksi hyviksillä.

Appelsiinipippurikuorrutteessa on tavallista tomusokeria sekä varovainen ripsaisu Santa Maria More -sarjan appelsiinipippurimaustetta. Mauksi voi siis periaatteessa valita minkä tahansa, ja tarvittaessa kuorrutteen voi värjätä elintarvikevärillä.

3 kommenttia:

Aino kirjoitti...

Hihii, ostin juuri eilen noita samoja silikonivuokia! On jo pidempään tehnyt mieli tehdä muffinsseja mutta en ole vielä koskaan saanut aikaiseksi enkä muistanut ostaa vuokia. Pitäisikin kokeilla tätä reseptiä, tuo kuorrutteesi on niin ihanaa :9 <3

Jenny kirjoitti...

Kiitos :). Tällä kertaa en tehnyt hassuja tikkuja päälle (kun tein tuttuvan lapsen synttäreille, joka muffinsin päällä killui perhonen tai kruunu, ja omillani oli niitä Liisa Ihmemaassa -kylttejä). Ne kruunaa kyllä kokonaisuuden, mutta ovat arkihetkiin vähän turhan iso vaiva :D

Anonyymi kirjoitti...

Ihania! (:

-iiris

Lähetä kommentti