maanantai 8. maaliskuuta 2010
Kotona on mukava käydä. Monestakin syystä, mutta yksi on tietenkin se, että sieltä saa kaikenlaista viedä mukanaan. Jouluiselta Lapinreissulta Jennyn vanhempien luota saimme viedä mukavan kokoisen kylmälaukun verran kalaa ja hirveä, eli selvästi jotain etua luonnonläheisessä asumisessakin taitaa olla. En ole uskaltanut laskea paljon sellainen läjä laatulihaa maksaisi Turun lihatiskiltä ostettuna, mutta äkkinäinen arvaus on: ihan liikaa omalle budjetille.

Hirven lihat on jo pakkasesta kuluneet, mutta kalaa on vielä jäljellä. Teimmekin tuossa muutama päivää sitten Jennyn isän fileroimasta siiasta maittavan aterian, jonka nimesimme siikaranuiksi!



Pannulla voissa paistettu siikafilee ja yrttisellä grillimausteella maustetut ranskanpotut on aika hyvä yhdistelmä, ainakin minun makuuni sopiva. Sanotaan että kalaa on vaikea pilata, mutta ei se kaukana ollut, sillä ensimmäistä kertaa elämässäni tein kalalle erikseen kermakastikkeen. Oli siinä pientä pähkäilyä tillin/sitruunapippurin/suolan suhteiden kanssa, mutta eiköhän lopputulos ollut aika kohtuullinen.

Niin ja kiitos vielä kerran lihasta, sinne Lappiin! :)

1 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Upean ruoan olet laittanut..siika on hyvä kala ja nopea kypsymään.

Lähetä kommentti